Prima zi de facultate…

Hei, hei, hei, ce mai faceti?
Eu fac destul de bine si profit de aceasta ocazie pentru a-mi cere scuze ca nu am mai postat de aproape o saptamana, daca nu chiar mai mult, dar va jur ca de data asta chiar am o scuza buna.
In ultimele zile ale mele de vacanta m-am ocupat cu reorganizarea camerei ( pentru ca da, m-am gandit ca va fi usor sa imi renovez camera) cu cumparaturile pentru facultate, bibliografia pentru facultate, etc. In mare, facultatea mi-a ocupat tot timpul, si ea nici macar nu incepuse.
Am avut de asistat la patru deschideri ( stiu la ce va ganditi, cum e posibil sa existe atatea deschideri pentru o singura facultate? dar se pare ca nimic nu este imposibil) si in final am ajuns si la prima zi de facultate.
Azi, luni, in data de 05.10.2015 am avut parte de prima zi de cursuri la Universitatea din Bucuresti ( profil filo, engleza-germana) si trebuie sa spun ca sunt naucita.
In primul rand pentru ca inca nu m-am obisnuit cu faptul ca o ora de curs dureaza de fapt doua ore, si in al doilea rand pentru ca a fost extrem de obositor. Cursurile facultatii mele, care de obicei se tineau in Pitar Mos, au fost facute la Universtitatea Nicolae Titulescu si Titu Maiorescu de la Timpuri noi si au constat in 4 ore de stat pe scaun si invatat germana efectiv. Cand m-am inscris la aceasta facultate la germana am crezut ca am luat o decizie buna pentru ca eu mereu mi-am dorit sa invat germana, dar dupa cele patru ore de ziua de azi, durerea de cap pe care o am imi spune ca s-ar putea sa ma fi inselat. Nu ma intelegeti gresit.. Profesoara cu care am avut cursuri azi a fost extrem de ok..desi a vorbit pe tot parcursul cursului numai in germana.Ea a respectat faptul ca suntem incepatori si a incercat sa ne creeze o baza de cuvinte in germana, care dupa parerea mea, a fost un pic prea mult pentru o singura zi pentru elevii care nu au mai facut germana pana acum. Exercitiile propuse de aceasta nu au fost mult prea dificile ( poate pentru ca eu deja stiam mare parte din ce facut ea azi), desi felul in care incerca ea sa ni le explice ( din germana tot in germana) nu prea avea sens, sau mai mult ingreuna ceea ce exercitiul cerea..
In fine.. dupa cele patru ore minunate de curs au urmat inca alte doua ore de curs cu seful catedrei de germana, care, din fericire pentru noi, nu s-au tinut. Cursul a fost inlocuit cu un test care avea rolul de a vedea ce nivel avem si daca ar trebui sa fim mutati la o grupa mai avansata. Din fericire pentru mine eu nu am trecut acest test ( cred ca este pentru prima oara cand m-am rugat sa nu trec un test), dar nu pot spune acest lucru si despre unele din colegele mele. Nefericitele care au luat testul vor face parte dintr-o grupa de avansati unde predarea se va face exclusiv in limba germana, iar ele se vor chinui sa tina pasul, si de ce nu, sa treaca examenele.
In momentul asta sunt extrem de fericita ca ziua s-a terminat si ca imi pot petrece timpul lenevind in pat. Voi cei care sunteti la liceu si va plangeti de programul istovitor de acolo ar trebui sa faceti schimb cu mine pentru o zi, de preferabil miercuri, cand am ore de la 8 dimineata si pana la 8 seara.. fara pauze intre cursuri..
Stiu ca tot ce am facut in acest articol a fost sa ma plang, dar cred ca daca stau bine sa ma gandesc chiar mi-a placut prima zi de facultate. A fost o zi extrem de solicitanta, dar a fost frumoasa in felul ei. Acest orizont care mi s-a deschis in fata ochilor ma face curioasa in legatura cu ceea ce se va intampla in ziua de maine, si in ziua de dupa ea. Nu stiu daca voi face fata presiunilor si a cantitatii uriase de informatii care ni se ofera, dar stiu ca sunt dispusa sa incerc si stiu ca vreau sa ma bucur de aceasta perioada frumoasa din viata cat pot eu de mult.
Nu stiu cat voi apuca sa mai postez pe blog acum ca a inceput facultatea, dar promit sa incerc sa nu uit de voi si sa mai intru pe aici macar o data pe saptamana.
Sper ca voi sa va distrati la scoala/ liceu si daca simtiti ca va este greu, aduceti-va aminte de mine care nici macar nu am pauza de masa, si trebuie sa stau pironita pe un scaun cat e ziua de lunga.
Imi cer scuze pentru tot ce am aberat mai sus si va doresc o zi frumoasa tuturor.
Over&Out:*

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s